Min bag-baghave

Jeg har i nogle dage planlagt at gå mig en tur i Taulov skov. En tur, som ikke bare skulle være frem og tilbage, men hvor man går rundt. Ved at kigge på mange kort ender de fleste veje blindt ved Spang Å i Elbodalen, derfor blev det lidt uoverskueligt indtil jeg spurgte til råds i den lokale Facebook gruppe. Der er officielle og afmærkede stier. Den jeg valgte at gå i dag var tøsedrengsruten på 8 km. Ruten går gennem by, mark, skov og ådal, under og over motorveje, langs og igennem nok nogle af områdets smukkeste områder. Jeg ville ønske at et kamera kunne indfange det samme som øjet ser. Det er ikke sidste gang jeg er gået turen. Måske bliver den lidt længere næste gang.

Online igen

Efter at vores NAS har valgt ikke at tænde igen, har jeg med lys og lygte ledt efter den bedste mulighed for at hoste både denne side samt vores mail et eller andet sted. Jeg har tidligere gjort det hos Google Cloud, men der er rigtig mange begrænsninger på deres free tier. Mens jeg kigger internettet efter gode tutorials falder jeg over en god en hos ideaspot og den går ud på at starte en Compute Engine hos Oracle Cloud. Lige netop Oracle Cloud er meget generøse når det handler om gratis ressourcer.
Denne server kører på 4 ARM baserede Ampere A1 CPU’er med 24 GB RAM og 200 GB plads samt 10 TB trafik, hvilket er mere end rigeligt til at køre web og mail server. Hele opsætningen tager et par timers tid og er lige til. Jeg har fulgt guiden hos ideaspot og blot valgt Sverige, som min hjemmeregion hos Oracle. Hele setuppet klares nemt med Hestia Web Server Control Panel og i mit tilfælde Cloudflare DNS.