Online igen

Efter at vores NAS har valgt ikke at tænde igen, har jeg med lys og lygte ledt efter den bedste mulighed for at hoste både denne side samt vores mail et eller andet sted. Jeg har tidligere gjort det hos Google Cloud, men der er rigtig mange begrænsninger på deres free tier. Mens jeg kigger internettet efter gode tutorials falder jeg over en god en hos ideaspot og den går ud på at starte en Compute Engine hos Oracle Cloud. Lige netop Oracle Cloud er meget generøse når det handler om gratis ressourcer.
Denne server kører på 4 ARM baserede Ampere A1 CPU’er med 24 GB RAM og 200 GB plads samt 10 TB trafik, hvilket er mere end rigeligt til at køre web og mail server. Hele opsætningen tager et par timers tid og er lige til. Jeg har fulgt guiden hos ideaspot og blot valgt Sverige, som min hjemmeregion hos Oracle. Hele setuppet klares nemt med Hestia Web Server Control Panel og i mit tilfælde Cloudflare DNS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *