Korsgaards Chokoladekage – “Kvajekage” i chokoladeudgave

Dette er opskriften på en rigtig god chokoladekage – en snack-kage, der passer til alt fra vinterhygge, picnic, fødselsdag eller bare en helt almindelig tirsdag.

Kagen er nærmest en chokoladeudgave af drømmekagen, men med sin helt egen charme. Den er saftig, fyldig og uimodståelig, og det der virkelig gør den speciel, er glasuren.

Selve kagen er min egen version af den klassiske “lejrskolekage”, men med ekstra mørk chokolade i dejen. Glasuren kombinerer kaffe og kokos på en måde, der løfter hele kagen til noget helt særligt – sødt, cremet og med et hint af kaffe, som giver dybde og smag.

Fordelen ved Korsgaards Chokoladekage er, at glasuren ikke skal bages med kagen. Du kan lave glasuren lige inden servering, så den forbliver frisk og lækker. Den passer perfekt ikke kun til bradepandekager, men også til chokolademuffins eller småkager, hvis du vil prøve.

Kort sagt: Korsgaards Chokoladekage – chokoladeversionen er en sikker vinder, som alle vil elske.

Forberedelse og tid

  • Tilberedningstid: ca. 20 min
  • Bagetid: ca. 35 min ved 200 °C (almindelig ovn)
  • Samlet tid: lidt over 1 time (inkl. afkøling og glasur)

Ingredienser

Kagedej

  • 600 g hvedemel (ca. 10 dl)
  • 600 g sukker (ca. 6½ dl)
  • 1 liter kærnemælk
  • 3 tsk natron
  • 6 spsk kakaopulver
  • 1½ dl neutral olie (f.eks. raps)
  • 200 g mørk chokolade, revet

Glasur

  • 140 g smør
  • 1½ dl stærk kaffe (færdiglavet, ikke pulver)
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk kakaopulver
  • 4½ dl flormelis
  • 5 dl kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Smør en stor bradepande eller beklæd den med bagepapir.
  2. Kom alle ingredienser til kagedejen i en stor skål: mel, sukker, kærnemælk, natron, kakao, olie og revet chokolade.
  3. Rør grundigt med en stor grydeske, indtil dejen er glat og uden klumper.
  4. Hæld dejen i den smurte bradepande og glat toppen.
  5. Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter. Tjek med en tandstik – den skal være bagt igennem men stadig saftig.
  6. Tag kagen ud og lad den køle let af, mens du laver glasuren.

Glasur og finish

  1. Kom smør, kaffe, vaniljesukker, kakao, flormelis og kokosmel i en gryde.
  2. Varm forsigtigt under omrøring, indtil massen er jævn og let flydende.
  3. Fordel glasuren jævnt oven på den lidt afkølede kage.

Velbekomme – og glæd dig til den varme kaffe-duft og kokos på toppen!