Chokoladekage

Baggrund

Dette indlæg er efterhånden 10 år gammelt, dvs kagen har været en kæmpe succes i vores hjem i alle de år. Dette indlæg var oprindeligt været postet på min første blog xodeus.dk, som jeg har valgt at omlægge til en projektside.

Vil du lave verdens nemmeste, velsmagende og  mest svampede  chokoladekage, så læs med her.

Historien

Michelle skal give kvajekage på arb i aften så hun har bestemt sig for at bage. Jeg har så godt nok været lidt af en røv, for jeg kom til at bage kagen, selvom Michelle sagde hun nok skulle gøre det. Ikke desto mindre havde hun lovet Cassandra at hun skulle hjælpe til med kagen, og hun stod bare ved siden af, ikke desto mindre at jeg lovede at tømme/fylde opvasker mens hun lavede kagen og det blev faktisk omvendt. Så det er ikke så fedt, men alt i alt en vellykket kage. Undskyld Michelle.
Det er blevet til en chokoladekage. Kagen er en success. Meget spongy, velsmagende og der er en god sukker balance. Inspiration til opskriften fandt vi via google, ved blot at sortere, ved Catarina. Det skulle være super nemt, lige til at gå til og uden mega mange ingridienser. Så det er blevet til Catarinas chokoladekage. Vi har dog tilføjet 1 ingridiens, som der nu blev anbefalet op til flere steder under kommentarerne. 

Opskrift

Catarinas Chokoladekage i en KRSGRD.DK udgave.

Tilberedningstid: 20 min.
Bagetid: 35 min.

Ingridienser:

  • 600 gram mel (10 dl)
  • 600 gram sukker (6½ dl)
  • 1 liter kærnemælk
  • 3 tsk. Natron
  • 6 spsk. cakao
  • 1 1/2 dl olie
  • 200 g revet mørk chokolade (købes hel og rives eller hakkes i :) )

Tænd for ovnen og stil den på 200 °C almindelig ovn. Alle disse ingridienser kommes i en STOR skål. Så finder du din allerbedste grydeske frem og rører og rører og rører og rører indtil dejen er glat og pæn at se på uden klumper.
Dejen kommes i en smurt stor bradepande, som stilles midt i ovnen.
Bages i 35 min ved 200 °C. Husk at forvarme ovnen.

Glasuren:
120 g. smør
1 dl. stærk kaffe (færdiglavet-ikke pulver)
3 tsk. vanillesukker
3 spsk. kakao
3 1/2 dl. flormelis
200g kokosmel

Alle ingridenser kommes i en gryde og smeltes til en varm flydende mase og kommes på den afkølede kage.

Velbekomme

Skriv et svar