Kategorier
Opskrifter

Chokoladekage

Dette er en af de ældste posts fra dengang, hvor det hele lå på xodeus.dk. Kvajekage var overskriften på dette indlæg før og her kommer det så og er oprindelig skrevet 23. maj 2008.

Michelle skal give kvajekage på arbejde i aften, så hun har bestemt sig for at bage. Jeg har så godt nok været lidt af en røv, for jeg kom til at bage kagen, selvom Michelle sagde hun nok skulle gøre det. Ikke desto mindre havde hun lovet Cassandra at hun skulle hjælpe til med kagen, og hun stod bare ved siden af, ikke desto mindre at jeg lovede at tømme/fylde opvasker mens hun lavede kagen og det blev faktisk omvendt. Så det er ikke så fedt, men alt i alt en vellykket kage.

Det er blevet til en chokoladekage. Kagen er en succes. Meget spongy, velsmagende og der er en god sukker balance. Inspiration til opskriften fandt vi via google, ved blot at sortere. Det skulle være super nemt, lige til at gå til og uden alt mange ingredienser. Så det er blevet til Catarinas chokoladekage. Vi har dog tilføjet 1 ingrediens, som der nu blev anbefalet op til flere steder under kommentarerne.

Oprindelig udgivet på xodeus.dk/kvajekage

Mariusz Chokoladekage

Kagen

Tilberedningstid: 20 min.
Bagetid: 35 min.

Ingredienser:

 • 600 gram mel (10 dl)
 • 600 gram sukker (6½ dl)
 • 1 liter kærnemælk
 • 3 tsk. Natron
 • 6 spsk. cakao
 • 1 1/2 dl olie
 • 200 g revet mørk chokolade (købes hel og rives i  )

Tænd for ovnen og stil den på 200 °C almindelig ovn.
Alle disse ingredienser kommes i en STOR skål. Så finder du din allerbedste grydeske frem og rører og rører og rører og rører indtil dejen er glat og pæn at se på uden klumper. Du kan bruge en håndmixer, det gør jeg.
Dejen kommes i en smurt, stor bradepande, som stilles midt i ovnen.
Bages i 35 min ved 200 °C. Husk at forvarme ovnen.

Glasuren

 • 125 g. smør
 • 1½ dl. stærk kaffe(færdiglavet-ikke pulver)
 • 3 tsk. vanillesukker
 • 3 spsk. kakao
 • 4 dl. flormelis
 • 4 dl. kokosmel

Alle ingridenser kommes i en gryde og smeltes til en varm flydende mase og kommes på den afkølede kage.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *